Un jurat popular format per cinc dones i sis homes -dos d'ells com a suplents- seran els encarregats de jutjar els presumptes autors de l'assassinat d'una veïna de Cabanes que va morir el febrer del 2014, després d'aparèixer lligada, apallissada i mig inconscient en un camp a tocar de casa seva.

Segons la tesi del fiscal Enrique Barata, la intenció d'Antonio García Carbonell i Oriol Boyer «era cometre un robatori en una fàbrica de pinsos de la localitat». El moment que van escollir per fer-ho va ser el vespre, ja que «al final del dia, és quan sortien els propietaris amb els diners en efectiu». Amb tot això es van equivocar de persona, i van apallissar amb «molta violència» una anciana, la qual van deixar «moribunda» durant tota una nit al ras.

Antonio García, que feia només quatre mesos que havia sortit de la presó en aplicació de la doctrina Parot, s'enfronta a 23 anys de presó. Per a l'altre acusat, Oriol Boyer, el fiscal i l'acusació particular sol·liciten una condemna de 26 anys. Pel que fa a les defenses, les dues en demanen l'absolució. El dilluns continuarà el judici amb els informes dels lletrats.