La policia ha detingut a Itàlia un sospitós de la mort del veí de Figuerestrobat en un aparcament proper a la platja de Sant Pere Pescador el 10 de juny del 2017. El detingut hauria fugit del país després d´assassinar la víctima.

Les proves recollides han portat els investigadors dels Mossos d'Esquadra a localitzar el pressumpte autor de la mort del veí de Figueres a un altre país. Una vegada confirmades les sospites es va demanar la seva detenció. Ha estat localitzat a través d´una Ordre Europea de Detenció i Entrega (OEDE). El sospitós està detingut i pendent que resolguin l´ordre per traslladar-lo de nou al país per passar a disposició judicial.

El Jutjat d'instrucció 5 de Figueres es va fer càrrec del cas i, després de localitzar el cos i que l'autòpsia confirmés que havia mort per asfíxia, va decretar secret de sumari. La víctima era veí de Figueres i tenia 82 anys. El cadàver va aparèixer el dissabte 10 de juny al vespre en un aparcament proper a la platja de Sant Pere Pescador.

El va trobar una dona, que cap a dos quarts de deu de la nit va trucar al telèfon d'emergències. L'home duia camisa i banyador, anava indocumentat i, aparentment, el cos no presentava signes externs de violència. El cotxe amb el qual s'havia desplaçat fins a Sant Pere va desparèixer. Va ser localitzat dos mesos i mig després a França.