Figueres acollirà dissabte 25 de novembre la tradicional encesa de l'enllumenat nadalenc, unes figures dalinianes úniques al país, que enguany s'amplien fins a 319.

L'encesa de llums es farà davant de l'arbre de Nadal que engalanarà la Rambla, que enguany mantindrà els 13 metres d'alçada de l'any anterior.

Pel que fa a l'enllumenat, s'ha ampliat amb 13 elements més, passant dels 306 llums de l'any passat als 319 d'enguany.

Com a novetat, s'han transformat a filament led 7 figures més, ubicades entre columnes i façanes, i s'han creat 6 noves formigues, situades a la plaça Ernest Vila. A més, pel que fa a les noves ubicacions, s'han instal·lat noves figures a la zona de la calçada dels Monjos, carrer Pi i Maragall, carrer Sant Francesc de Paula, carrer Fossos, plaça Sant Vicenç de Paül i a la plaça del Sol.

Estalvi energètic

El regidor de Serveis Urbans, Quim Felip, assegura que des de l'Ajuntament se segueix fent un esforç per substituir els llums de filament tradicional per tecnologia led, ja que permet la disminució del consum en un 80% i, per tant, suposen un important estalvi energètic i econòmic.

Els llums de Nadal de Figueres estan inspirats en Salvador Dalí i «s'han convertit en un emblema de la ciutat», destaca l'alcaldessa Marta Felip, qui posa en valor la singularitat en la il·luminació nadalenca de Figueres.

L'encesa tindrà lloc quan falti un mes exacte per a Nadal. El 25 de novembre, a les sis de la tarda, a la Rambla, l'acte comptarà amb la participació de la coral del Sant Pau i l'Institut Ramon Muntaner, que oferiran un concert sota les ordres de Pere Puig i la participació dels Pastorets.

Les formigues, un corall decorat com un arbre de Nadal o una rosa amb ales de papallona són alguns dels dibuixos de Dalí convertits en il·luminació.