17 de novembre de 2017
17.11.2017

Castelló ha rebut 350.000 euros de l'impost turístic per a enjardinar el passeig

La Generalitat ha concedit l'ajuda que es destinarà a sufragar el cost de la reforma del front marítim d'Empuriabrava

17.11.2017 | 11:51
Una imatge virtual del projecte

La Generalitat, a través de la Direcció General de Turisme, subvenciona el projecte Paisatgístic i d´Enjardinament per a l'ús públic del passeig marítim d'Empuriabrava amb 350.000 euros procedents de l'impost turístic. Les obres estan en marxa des de fa setmanes per anar adequant els diferents espais enjardinats i de passeig.

La Generalitat subvenciona fins al 50% dels projectes presentats amb un màxim de 350.000 euros, el que ha concedit a Castelló. L´objectiu d´aquests ajuts ha estat posar al servei dels ens locals del sector turístic català un programa de subvencions per afavorir que les destinacions turístiques catalanes millorin la seva competitivitat.

El Projecte d´Integració Paisatgística i Ordenació de l´Ús Públic del Passeig Martítim d´Empuriabrava és un projecte que ha estat elaborat i redactat per un equip del departament d´urbanisme juntament amb les propostes que els ciutadans del municipi varen presentar mitjançant un procés participatiu.

L'Ajuntament ha remarcat que és un projecte dirigit a millorar l´accessibilitat dels recursos turístics, potenciant la connexió del terme municipal amb la desembocadura de la Muga, adaptar els serveis i millora d´accessibilitat tal com lavabos públics i passeres per persones amb discapacitats físiques, maximitzar l´experiència del visitant i posar en valorar el patrimoni natural i cultural del paratge, promovent activitats i intentar alleugerir la pressió turística contribuint a la desestacionalització i modernització de les infraestructures.

La tercera fase del projecte presenta promoure la preservació del paisatge de la zona i la biodiversitat a partir de l´enjardinament corresponent a tot el passeig.

El pressupost d´execució total del procés d´enjardinar suposa un cost de 1.861.196,31€.

L´Ajuntament de Castelló d´Empúries presentà en el seu moment una sol·licitud de subvenció a la Generalitat de Catalunya, la qual dins les subvencions dels projectes de Foment Territorial, ha concedit l'ajuda.

La Generalitat, a través de la Direcció General de Turisme, destina 916.659 euros a projectes de foment territorial del turisme de les comarques gironines. Aquests diners —obtinguts de la recaptació de l´impost sobre estades en establiments turístics (IEET)— serviran per crear o rehabilitar infraestructures i espais turístics, recuperar itineraris, millorar la senyalització o donar suport a algunes iniciatives turístiques, entre d´altres.

Des del 2014 —any en què es van posar en marxa els plans de foment territorial— i fins al 2017, la Direcció General de Turisme haurà subvencionat 73 projectes amb un import total de prop de 23 milions d´euros. Aquestes subvencions han propiciat que es posin en marxa projectes per valor de més de 64 milions d´euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema