23 de novembre de 2017
23.11.2017

L'oposició força un canvi a les ordenances de Figueres amb una rebaixa del 5% de l'IBI

Marta Felip alerta la proposta pot desestabilitzar les finances i que amb la congelació prevista ja hi haurà 1,7 milions menys d'ingressos

23.11.2017 | 20:29

Els regidors del PSC, C's, PP, Compromís i els edils no adscrits a l'oposició de Figueres han forçat un canvi a les ordenances, que inclou una rebaixa del 5% a l'Impost sobre Béns Immobles (IBI). La proposta s'ha aprovat amb els seus vots favorables i l'abstenció de la CUP. Els edils van reclamar fa dues setmanes un ple extraordinari per debatre la seva proposta després que l'equip de govern del PDeCAT (amb cinc dels 21 regidors del plenari) anunciés que els congelava sense, asseguren, una negociació prèvia.

La sessió es va posposar al·legant falta de documentació i això impediria que els canvis es poguessin aplicar durant el 2018. Per això, la rebaixa de l'IBI seria vigent a partir de 2019. L'alcaldessa, Marta Felip, ha alertat que la mesura pot posar en perill les finances municipals i ha assegurat que només amb la congelació prevista ja hi haurà un descens en els ingressos d'1,7 milions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema