24 de novembre de 2017
24.11.2017

L'enderroc de l'antiga depuradora de marisc de Roses està a punt d'acabar

Els edificis estan gairebé retirats i el condicionament de l'espai s'espera que estigui enllestit al gener

24.11.2017 | 17:30
L'enderroc de l'antiga depuradora de marisc de Roses està a punt d'acabar

Els treballs d'enderroc de l'antic edifici i instal·lacions de la depuradora de marisc de Roses, situada a la carretera del Far estan gairebé acabats i al gener s'espera que finalitzi l'enretirada de materials i condicionament de les dues plataformes resultants com un espai diàfan apte per a l'ús públic.

L'enderroc pròpiament dit dels edificis han acabat. Ara s'estan fent els treballs finals d'acabats i neteja de la parcel·la i l'entorn, consistent en l´enretirada de materials, la trituració i compactació de runa i el formigonat de tota la plataforma resultant. Aquest condicionament, juntament amb la plataforma que transcorre fins a la platja dels Palangrers, oferiran un nou espai d´ús públic de 3.500 m2 de superfície.

Un dels elements que resta pendent d'enderroc és l'estació transformadora elèctrica existent, el qual es farà possible quan aquesta instal·lació sigui traslladada per la companyia a una altra ubicació, per continuar donant el servei de subministrament elèctric que es presta actualment a la urbanització Els Balins.

El Servei Provincial de Costes del Ministeri de Medi Ambient ha estat l'encarregat de l'execució de les obres, atenent les reiterades peticions de l'Ajuntament sobre la necessitat d'enderroc de les instal·lacions, que es trobaven en estat ruïnós a conseqüència de l'aturada de l'activitat de la depuradora des de fa anys.

Les tasques s'han realitzat gradualment, amb una una primera fase consistent en la demolició dels edificis de planta baixa. A continuació, s'ha actuat a l'edifici principal de dues plantes per enretirar tot el material d'amiant i plaques d'uralita, treballs que han requerit d'un procediment especial, en tractar-se de material contaminant.

Neteja del solar

Cal destacar la incorporació al projecte de la partida destinada a la fase de condicionament i neteja del solar resultant, que ara s'inicia, de manera que aquest quedi perfectament net i transitable, com un espai diàfan a primeríssima línia de mar. Es contempla també la possibilitat de què el projecte inclogui la construcció d´un muret que actuï com a banc d'estada i repòs i l'arranjament de la rampa d'accés, treballs que es podrien incorporar el proper exercici.

A partir d'aquesta primera actuació, l'Ajuntament de Roses estudia ara la sol·licitud de la concessió de l'espai al ministeri, juntament amb la presentació d'un projecte que revalori aquest privilegiat espai del front marítim rosinc, posant-lo a disposició de la ciutadania i potenciant, alhora, el potencial i atractiu turístic que pot representar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema