La Plataforma de Veïns de la Jonquera va néixer arran de l´increment de fets delicitius a la població durant aquests últims mesos. Esta formada per 800 associats i aquesta setmana passada es va consituir oficialment. La presidenta de la plataforma és Cristina Boada i el vicepresident, Fitu Guillén.

Un dels objectius a banda de reclamar més seguretat al municipi és treure a la llum els fets que ocorren al municipi i per això reclamen que la gent denunciï quan és víctima d´un robatori o veu una pràctica delictiva. Aquest últim aspecte és un dels que s´insisteix més també des de la policia.

El cap dels Mossos a la Jonquera, el ­sotsinspector Sergi Reigt recorda que denunciar i avisar la policia si es veu com algú per exemple està fent un robatori pot ser clau a l´hora de poder detenir aquests delinqüents. I en el cas del grup de reincidents també ho és encara amb escreix, ja que significaria afegir-los una causa més pendent.

Des de la Plataforma el seu vicepresident va destacar aquesta setmana passada que la situació al municipi no ha variat des que es van començar a mobilitzar i que s´ha passat de robatoris en habitatges a robatoris a l´interior de vehicles, sobretot prop dels pisos ocupats.