L'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de l'Escala ha retirat més d'un centenar de morts de formigó del litoral, cosa que ha representat unes vuit tones de material, aproximadament.

El regidor de Medi Ambient, Àngel Rodríguez, remarca que amb aquesta actuació es reforçarà tant la seguretat del fons del litoral com la seva regeneració.

Dins dels estudis que s'han fet els darrers anys per tal de millorar els sistemes de subjecció de les boies de balisament de les platges de l'Escala durant l'època d'estiu, amb l'objectiu de disminuir l'impacte en l'àmbit marí, s'havia detectat que hi havia un gran nombre de morts de formigó que havien anat quedant abandonats durant dècades.

Un dels punts en què se n'acomulaven més és a la zona de la platja de Riells, on durant molts anys hi havia un nombre important d'embarcacions de lleure amarrades. Una embarcació especialitzada s'ha dedicat a netejar el fons i ha retirat el material.

Una altra mesura que prendrà l'Escala serà la col·locació de boies a l'entorn del Cargol per evitar que les àncores malmetin el fons marí.