08 de desembre de 2017
08.12.2017

A votació les cinquanta propostes veïnals dels pressupostos participats

L'Ajuntament ha rebut un centenar de projectes susceptibles centrats en la millora de l'espai públic, enjardinament, enllumenat i mobiliari urbà

08.12.2017 | 10:20
Una de les trobades entre Ajuntament i veïns.

La votació dels primers pressupostos participats començarà el dilluns vinent –11 de desembre– i acabarà el diumenge 24. Durant aquestes dues setmanes, els figuerencs podran escollir d'entre una cinquantena de projectes susceptibles de ser executats. En total, l'Ajuntament de Figueres ha rebut prop d'un centenar de propostes realitzades pels veïns en aquesta primera edició amb un pressupost de 750.000 euros.

El procés arriba a la fase final amb l'obertura del període de votació i l'Ajuntament ja ha publicat la cinquantena de propostes finalistes un cop validades pels tècnics de Serveis Urbans i d'Urbanisme.

La majoria de propostes veïnals se centren en la millora de l'espai públic, dignificació de jardins i zones d'esbarjo, millora d'enllumenat, voreres, vials i mobiliari urbà. Alguns dels projectes preveuen millorar la plaça de l'Estació, adequar l'aparcament de l'esplanada del castell de Sant Ferran o actuacions per evitar els abocaments incívics a la riera Galligans, entre d'altres.

Ajuntament i veïns s'han reunit en vuit trobades en diversos barris de la ciutat on hi han participat uns dos-cents figuerencs, segons el consistori, que van debatre al voltant de les propostes de millora.

Finalment, del centenar de suggeriments que es van registrar, n'han quedat 50 de finalistes, després de la tasca de selecció i filtratge. Segons el primer tinent d'alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Francesc Cruanyes, «s'han descartat aquells projectes que ja estaven previstos en el pressupost ordinari o bé els que el seu cost sobrepassava el pressupost». Per a Cruanyes, «el repte de les edicions futures és aconseguir més implicació».

La publicació dels resultats es farà passat festes i l'execució es preveu a partir del febrer del 2018. La votació es podrà fer online al web de fesfigueres.cat o presencialment en qualsevol dels punts i en l'horari establert.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema