L'Ajuntament de Figueres preveu obrir el mes vinent el nou espai del Centre de Distribució d'Aliments (CDA), que permetrà disposar de més espai per emmagatzemar els aliments. Té capacitat per a 110 palets. L'edifici també serà la seu dels serveis socials.

Les obres del nou CDA de Figueres (actualment ubicat al carrer Clerch i Nicolau) encaren la recta final i la previsió és que el nou equipament obri portes el mes vinent. El centre permetrà emmagatzemar en un sol local tots els productes i doblar la capacitat actual, arribant fins als 110 palets d'aliments bàsics.

A més, millorarà les actuals dependències de la botiga, disposarà d'una zona d'oficines i també d'una bugaderia per atendre col·lectius vulnerables. En total, comptarà amb una superfície de 500 metres quadrats distribuïts en una sola planta amb entrada al carrer Escoles.

L'equipament el gestionarà Càritas, que ja es fa càrrec de les instal·lacions que ara hi ha en funcionament. A l'espera de tancar les dades d'aquest any, durant el 2016 el CDA va atendre 1.697 famílies (el que representen 4.966 persones beneficiades dels serveis) i va realitzar 23.401 intervencions.

Unificar els Serveis Socials

Aquestes dependències es comunicaran amb les dels Serveis Socials, que s'ubicaran a la primera planta amb accés des del carrer Sant Pau. L'alcaldessa, Marta Felip, ha assegurat que aquesta era una llarga reivindicació de la ciutat perquè, fins ara, aquest servei es trobava distribuït en diversos locals repartits per la ciutat. Tot plegat, afirma Felip, permetrà crear una "autèntica zona de serveis" a l'entorn del Sant Pau.

Precisament, l'equip de Govern s'ha marcat com a objectiu d'aquest any actuar en aquesta zona per dinamitzar-la. Per això, a banda dels projectes que hi ha en marxa, han previst una partida de 400.000 euros al pressupost per oferir ajuts als propietaris per a la rehabilitació de façanes i obertura de nous comerços. Felip ha remarcat que, en els darrer anys, hi ha hagut un degoteig constant de noves obertures però que encara hi ha punts enrocats com la Sala Edison.

Dinamitzar l'entorn del carrer Sant Pau

Malgrat això, ha posat com a exemple millores de carrers com el Muntaner o la imminent reforma del Col·legi. També el projecte per reobrir l'antic cinema 'Las Vegas' de la mà del cineasta Ventura Pons. L'alcaldessa ha explicat que ja tenen redactat el conveni que ha de fixar les condicions de col·laboració entre l'administració i el privat així com l'aportació de 350.000 euros que preveu fer-hi el consistori.