18 de desembre de 2017
18.12.2017

Bàscara i Llers estrenen els històrics pessebres vivents

El diumenge van tenir lloc les primeres representacions que s'aniran repetint per les festes de Nadal

18.12.2017 | 10:18
Bàscara i Llers estrenen els històrics pessebres vivents

Bàscara i Llers han estat dues de les poblacions que han estrenat les tradicionals representacions dels pessebres vivents. El de Bàscara és un dels més antics del país. Va néixer el 1973 i diumenge va estrenar la 44 a edició a l'espectacular escenari de l'entorn de la riba del Fluvià. A Llers compleix 27 anys i té lloc als jardins de Can Casagran.

Els veïns de Bàscara es bolquen cada any en el pessebre que Joan Sayeras i Mercader, un veí de 14 anys, va iniciar en adonar-se de la similitud del paratge de la Font del Castell i l'Horta d'en Micaló amb el pessebre que cada any es muntava a casa seva. Ell i un grup d'amics van sembrar la llavor que ha convertit l'activitat en una de les principals de les festes de Nadal que rep milers de persones.

Una escena al riu Fluvià a Bàscara

Les reprentacions en les quals participen més de tres-cents figurants i que es poden veure fent un recorregut que comença a la plaça de l'Església. A la introducció, com cada any, s'hi han introduït alguns canvis.

A partir d'aquí en el recorregut es poden veure diferents escenes que et porten fins al Naixement de Jesús.

Les representacions es repetiran els dies 23, 25, 26 i 30 de desembre i l'1 de gener. Hi ha una única representació a les set de la tarda.

A Llers, unes quaranta escenes

El pessebre de Llers és més recent però també s'ha fet un forat al calendari de Nadal. Més de quaranta escenes es poden veure als jardins de Can Casagran acompanyades d'un muntatge musical.

A Llers hi ha dues sessions de la representació, a les sis i a les set de la tarda. Es repetiran els dies 25 i 26 de desembre i l'1 i 6 de gener.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema