La tradicional cursa de la Dona de la Jonquera que se celebra cada any per Sant Esteve va comptar amb tres-cents participants, segons l'Ajuntament. Organitzada pel Centre Excursionista, destina els diners a la Fundació Oncolliga Girona. En aquesta edició s'ha incorporat un circuit infantil de 500 metres, anomenat la Cursa de la Nena.

A diferència d'altres curses de la dona, la del municipi fronterer permet la participació de corredors homes. Pel que fa a les classificacions, en categoria masculina la primera posició va ser per a Johan Vaz, amb un temps de 16 minuts, i en dones la guanyadora va ser Montse Rivera (21 minuts i 26 segons).

Els corredors van recórrer cinc quilòmetres pel nucli urbà. Però la de la Jonquera és només una de les curses que s'han organitzat aquests últimes dies. Terrades i l'Escala també n'han celebrat. I pels propers dies se n'esperen de noves a Cadaqués o Fortià.