La Guàrdia Civil i la Policia Local de l'Escala han desmantellat un cultiu interior de Guàrdia CivilPolicia Local de l'Escalamarihuana A més, durant l'escorcoll han comissat més de 21 quilos d'aquesta droga i quatre persones, de nacionalitat espanyola, estan investigades per tràfic de drogues.

L'operatiu conjunt es va portar a terme el 20 de desembre, per part d'efectius l'Equip de Delinqüència Organitzada de la Guàrdia Civil de Girona i membres de la Policia Local de l'Escala.

Va consistir en una entrada i escorcoll d'un domicili de l'Escala qua va culminar, asseguren des de la policia, amb el desmantellament d'una important plantació interior de marihuana.

Ventiladors i estractors

Les investigacions es van iniciar el novembre de 2017 quan la Guàrdia Civil va tenir notícies que en un domicili podria trobar-se una important plantació tipus «indoor» de marihuana.

Per aquest motiu, van contrastar les seves informacions amb els agents de policia de l'Escala. D'aquesta manera, i en el marc d'un dispositiu policial conjunt, els dos cossos van poder comprovar que l'habitatge investigat era visitat periòdicament per les mateixes persones i que a l'interior de l'immoble es podia sentir el que semblaven ventiladors i extractors de gran potència sense que l'habitatge estigués habitada.

Per aquest motiu, el 20 de desembre pels volts de les onze del matí, els investigadors van escorcollar l'habitatge i a dins hi van trobar: 1.175 plantes de marihuana, 400 grams de cabdells de marihuana preparats per a la seva distribució i 20,9 quilos de marihuana embossada per a la seva distribució.

Materials per al cultiu

També van comissar material per al cultiu, creixement i elaboració com són 40 focus, 150 bombetes halògens, sis equips de climatització, bidons amb fertilitzants, entre d'altres.

Les diligències instruïdes i els efectes intervinguts van ser lliurats al Jutjat d'Instrucció de guàrdia a Figueres.

La mateixa setmana en què la Guàrdia Civil feia aquest comís a l'Escala, a Figueres es localitzaven també més d'un miler de plantes de marihuana en un habitatge.En aquest cas es va detectar durant un control de frau elèctric.

I l'endemà se'n trobava un altre de més petit amb 156 plantes.

El degoteig d'entrades a punts de cultiu de marihuana és constant a la comarca. A l'estiu es van trobar tres plantacions amb un valor de 186.000 euros en droga.