06 de gener de 2018
06.01.2018

Demanen un ple a Boadella perquè l'alcalde aclareixi el destí dels diners

La regidora que ha posat els fets en coneixement de la Fiscalia Provincial creu que la irregularitat de la maniobra requereix una explicació

08.01.2018 | 07:12
Un dels tensos plens de fa un any per altres denúncies relacionades amb temes comptables.

La regidora de Boadella i les Escaules Marina Ramió va sol·licitar ahir a l'Ajuntament la celebració d'un ple extraordinari perquè l'alcalde, Frederic Minobis, expliqui quin era el destí dels diners que pretenia que l'interventor retirés sense cap autorització prèvia i els entregués a un tercer. A més, considera que cal conèixer el posicionament de la resta de regidors i, si es considera oportú, demanar la dimissió de l'alcalde.

La regidora ha posat en coneixement de la Fiscalia Provincial aquesta setmana un enfrontament entre l'alcalde i l'interventor que va conèixer després que el segon demanés empara als membres de la corporació.

El funcionari va fer arribar als regidors una carta el 15 de desembre en què relatava uns fets que considerava molt greus.

El mateix dia havia mantingut una tensa conversa amb l'alcalde a qui acusava d'haver-lo tractat amb un to «altament despectiu i amenaçant» per no haver fet el que li demanava.


Irregularitats en un pagament


«Ha exigit de forma verbal l'entrega a un tercer sense poders de representació d'una quantitat de diners a retirar de la caixa d'efectiu de la Corporació, per uns conceptes a abonar», explicava.

I aclaria que les ordres de pagament o autorització «de pagament no es troben signades/autoritzades físicament per presidència».

L'interventor s'hauria negat a retirar els diners sense cap autorització signada i, davant la negativa, la resposta –diu a la carta– va ser que «retiri l'efectiu de la caixa de la Corporació i me l'emporti físicament al meu domicili, d'on ell passarà a recollir l'import durant el cap de setmana».

L'alcalde, Frederic Minobis, amb qui va contactar Diari de Girona, va preferir no fer declaracions en relació als fets i desconeixia que s'hagués posat en coneixement de la Fiscalia.

Ara la regidora creu que davant els fets cal que es convoqui «un ple extraordinari per part de l'alcalde per explicar-se en què volia gastar els diners públics que l'interventor li va negar». També sol·licita «que els altres regidors de la corporació expliquin el seu posicionament i, si fos necessari, igual que jo, demanin la dimissió de l'alcalde».


Una carta als veïns


La regidora també ha fet arribar una carta als veïns per explicar-los per què va decidir posar els fets en coneixement de la Fiscalia.

«Els diners que volia el senyor alcalde són els vostres diners, els diners de tots els veïns, que vostès van decidir en unes eleccions que nosaltres, els representants electes, administressim. No em podia callar davant d'uns fets tan greus primer pels veïns dels dos municipis», remarca.

Afegeix que tampoc podia callar davant «les conseqüències legals que em podria suposar a mi, és a dir, que ha de ser fiscalia anticorrupció que demostri si els fets denunciats per l'interventor són verídics o falsos».

Però si no ho hagués denunciat, aclareix, seria prevaricació. Insta a la resta de regidors i a l'interventor a seguir pel mateix camí.

La sol·licitud del ple tot just es va fer ahir i, per tant, encara es desconeix si s'acceptarà.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

L'últim El més llegit