20 de gener de 2018
20.01.2018

Retiren set tones d'uralita dels pobles afectats pel tornado

Una empresa especialitzada s'ha encarregat de treure el material contaminant amb un cost de 10.000 euros

19.01.2018 | 23:58
Treballs de retirada del material que conté amiant.

Fins a gairebé set tones d'uralita, un material contaminant, s'han retirat de Cistella, Navata i Terrades, les tres poblacions afectades pel tornado el matí del 7 de gener. Una empresa especialitzada s'ha encarregat dels treballs des de dilluns seguint el protocol adequat que es requereix per aquest material contaminant. El cost ha estat de 10.000 euros que pagarà el Consell Comarcal de l'Alt Empordà.

La uralita retirada procedia dels sostres de granges i magatzems agrícoles danyats per la força del vent i l'aigua que es va endur les instal·lacions. Els alcaldes de les tres poblacions estaven preocupats per la dispersió de les nombroses peces d'uralita pel seu terme perquè la manipulació s'ha de realitzar de forma molt acurada, en tractar-se de residus contaminants perquè tenen amiant entre la seva composició.

El president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Ferran Roquer, ha explicat que s'havien compromès a fer-ho de forma urgent perquè és contaminant. A més, han posat a disposició dels ajuntaments els serveis tècnics comarcals per si es requereix la redacció d'algun projecte de rehabilitació d'equipaments públics malmesos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook