26 de gener de 2018
26.01.2018

Editen un disc per recollir fons per als afectats del tornado

Es podrà descarregar del web a dotze euros o un euro per cançó i els diners es destinaran als afectats

26.01.2018 | 09:08
Efectes del tornado a Cistella.

La plataforma d'art digital sonor Störung va editar ahir un disc en format de descàrrega online amb peces inèdites d'artistes d'arreu del món per recaptar fons per als afectats pel tornado de l'Alt Empordà.

L'entitat preveu donar els ingressos generals de la venda a Cistella i Terrades, les dues poblacions que van patir més danys i així ajudar a la «reconstrucció» de les zones rurals amb més desperfectes registrats. Especialment, també, als particulars que han patit danys i que no compten amb assegurances que els ho cobreixin.

El projecte duu el nom de «Rebuilding l'Alt Empordà». El director de la plataforma, Alex Gámez, ha explicat que l'entitat està «íntimament» vinculada a la zona afectada perquè «molts projectes que posteriorment han vist la llum dins i fora de la plataforma s'han forjat en aquest indret».

Danys valorats en 3,5 milions

Els tres municipis afectats pel tornado del 7 de gener passat (Cistella, Terrades i Navata) van partir danys per valor de 3,5 milions d'euros.

El més perjudicat, però, va ser Cistella, que calcula que les tasques de reconstrucció superaran els 2,7 milions d'euros. La Diputació ja ha anunciat línies d'ajut per refer edificis i espais públics però els particulars (que són els més afectats) hauran de gestionar-ho a través de les asseguradores i, en molts casos, no en tenen.

Amb l'objectiu de donar-los un cop de mà, la plataforma Störung va decidir tirar endavant aquest projecte.

Gámez ha explicat que estan molt vinculats amb la zona, on han gravat alguns dels enregistraments sonors que editen. Per això, es van posar en contacte amb artistes d'arreu dels món amb els quals treballen habitualment i una vintena s'han avingut a participar-hi de manera altruista.

Entre els artistes que hi participen desinteressadament hi ha Akamoi, Alina Kalancea, Asférico, Asmus Tietchens, Barbara Ellison, Elufo, Enrico Coniglio, Federico Monti, Francisco López, Frank Bretschneider, Giuseppe Ielasi, Mathias Delplanque, Mise_en_Scene, Pink Twins, SaffronKeira, Sebastien Roux, Scanner, Strotter Inst., Yui Onodera i Zimoun.

En total, hi haurà una vintena de temes que es podran adquirir a un preu de 12 euros (a raó d'un euro per cançó individual) a través del web Storung.com.

Els diners recollits es donaran a Cistella i Terrades

El tornado es va produir el 7 de gener d'aquest any afectant les poblacions de Navata, Cistella i Terrades. La mànega d'aire va arrencar tot el que es va trobar per davant afectant granges, mobiliari urbà, equipaments i habitatges particulars.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema