L'Ajuntament de la Jonquera va rebre ahir els escolars del CEIP Josep Peñuelas del Rio que van entregar les propostes de reforma per al parc d'en Lloveres, un parc infantil. L'Ajuntament elaborarà el projecte amb les propostes presentades i destinarà 70.000 euros per a la seva execució.

Els estudiants de sisè han donat a conèixer els plans de millora del parc, que és el més gran de la Jonquera. Dividits en deu grups, han treballat en els darrers mesos en la proposta que van exposar ahir oralment i de forma individual. Van entregar els plànols i un petit escrit amb la justificació i descripció de les propostes.

L'alcaldessa, Sònia Martínez, va remarcar que els infants «s'han fet seu aquest repte des del primer moment i s'han compromès en la definició del poble del present i del futur».

El que es farà serà «aprofitar-ne el bo i millor de cadascun d'ells per confeccionar un sol pla que doni resposta a totes les necessitats de les famílies i nens de la Jonquera».

L'actuació s'emmarca en la voluntat de l'Ajuntament de dur a terme, de forma gradual, una reforma integral dels diferents parcs del municipi i de seguir empoderant els infants del municipi i, de forma especial, el Consell d'Infants.