El passeig d'Empuriabrava està a punt d'acabar la prinicipal transformació des de la seva construcció als anys setanta. Les màquines tenen aixecada bona part dels més de mil metres per a la creació de l'espai enjardinat que ha de donar una nova imatge al litoral.

És la darrera fase d'una obra que ja ha renovat el passeig i ha implantat nous equipaments infantils i esportius. Paral·lelament, l'Ajuntament ha adjudicat un local i dos més els ha posat a licitació en un dels múltiples intents per ocupar tots els establiments i atraure visitants.

L'espai ha patit durant anys una visible degradació per la manca d'inversions. L'empresa que va tenir la concessió durant més de tres dècades va limitar-se a explotar els locals existents.

El projecte global, que haurà costat uns 3,5 milions d'euros, ha estat la principal inversió dels darrers en una marina que pateix deixadesa en molts punts.

Les màquines estan treballant al front litoral en les obres d'enjardinament i accessos a la platja, amb un cost d'1.422.698,46 euros. S'espera que estiguin enllestides a finals de maig.

L'espai entre l'àrea de passeig i la de banyistes s'aixeca per a la creació dels jardins. Un camp de futbol, un de bàsquet, jocs infantils, lavabos o dutxes són elements acabats que permeten intuir que serà un gran espai d'oci.

A més, aquest podria ser el primer estiu amb tots els locals disponibles en funcionament.

L'antic edifici de Passarel·la conservat ja disposa de quatre negocis en funcionament i s'hi pot accedir a l'interior. S'ha adjudicat el local número 4 i se n'han licitat dos més -un, el del costat de la Muga, on es va retirar la concessió.

L'alcalde, Salvi Güell, defensa que amb la millora i els negocis s'espera que sigui un pol d'atracció turística.