01 de febrer de 2018
01.02.2018
Diari de Girona

Figueres aprova una moció per "afegir" a la plaça de l'Institut Ramon Muntaner el nom d'1 d'Octubre

És una moció presentada per la CUP· Ha estat també l'últim ple de Natàlia Sànchez com a portaveu cupaire

01.02.2018 | 13:15
L'Ajuntament celebra avui el ple ordinari de febrer

L'Ajuntament de Figueres ha aprovat la moció que proposa "afegir" a la plaça de l'Institut Ramon Muntaner el nom d'1 d'Octubre de 2017. El document, presentat conjuntament pel PDeCAT, la CUP i ERC, ha comptat amb el suport d'aquests grups i del de Compromís d'Esquerres. En canvi, el PP, C's, el PSC i els regidors no adscrits hi han votat en contra.

L'escrit demana a la Comissió del Nomenclàtor –on es trametrà l'acord de ple- trobar la "fórmula" que no impliqui que la desaparició del nom actual. L'objectiu és fer un "reconeixement a tots els figuerencs i empordanesos" que durant aquell 1-O van veure "trepitjats els seus drets i llibertats fonamentals". També recorda que aquell dia es van viure episodis de "violència extrema" contra ciutadans que "volien exercir el seu legítim dret a votar".

I que aquesta "violència" va ser exercida "unilateralment" per "representants d'un estat gens respectuós amb els drets fonamentals". La moció també destaca que la plaça va esdevenir l'epicentre de la "festa ciutadana" de celebració dels resultats del referèndum i, per això, també s'ha acordat instal·lar-hi una placa commemorativa "en el menor temps possible".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook