Un nou dispositiu contra el frau elèctric al sector oest i centre de Figueres ha localitzat tretze comptadors de llum punxats i nou d'aigua connectats irregularment a la xarxa. L'actuació s'ha dut a terme als carrers Major, Salut i Avinyonet del barri del Culubret i el carrer Pujades de la Creu de la Mà.

La majoria dels fraus s'han detectat al barri del Culubret on precisament aquest dimarts a la nit diversos veïns es van quedar prop de dues hores sense subministrament per sobrecàrregues a la línia. En concret, en aquest barri s'han inspeccionat deu domicilis i en sis d'ells s'hi han trobat defraudacions del fluid elèctric, que s'han desconnectat.

A l'actuació, hi han participat tècnics d'Endesa, de Fisersa, agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra.

Aquest és el segon operatiu que es fa en els darrers mesos en aquesta zona. El darrer va tenir lloc a finals de desembre i s'hi van detectar alguns consums "industrials".

L'Ajuntament va criticar aleshores que se'ls denegués l'entrada a pisos on se sospitava que cultivaven marihuana. Pocs dies després la Guàrdia Urbana va localitzar més de 1.000 plantes en un dels habitatges als quals no els havien permès accedir.