Un home va morir ahir a la tarda per un xoc frontal a l'N-II al seu pas per la Jonquera i amb tres vehicles implicats. Els fets van tenir lloc al quilòmetre 778 de la carretera esmentada cap a dos quarts de sis de la tarda. A banda de la víctima mortal hi va haver dues persones ferides, una de les quals va haver de ser rescatada pels Bombers d'entremig de la ferralla.

El sinistre es va produir per una invasió del carril contrari que va provocar el xoc frontal. Com a conseqüència, un home que conduïa un vehicle amb matrícules franceses va morir per l'impacte, que era de nacionalitat francesa i dues persones més van resultar ferides, una de les quals va haver de ser traslladada en estat molt greu a l'hospital Josep Trueta de Girona, segons van confirmar els Mossos d'Esquadra.

Dels tres vehicles implicats, dos són francesos i un, espanyol. Arran de la incidència, es van activar cinc patrulles dels Mossos d'Esquadra, sis dotacions dels Bombers de la Generalitat i dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Pel que fa a l'afectació viària, va caldre tallar l'N-II en els dos sentits de la marxa i els vehicles es van desviar cap a l'AP-7.

Dos morts

La víctima mortal d'ahir a la tarda és la segona en els últims dos dies a la Jonquera. L'anterior sinistre s'havia produït la matinada de dimarts a dimecres i també hi va morir un jove francès per una sortida de via. En el global de la demarcació, ja són cinc accidents mortals a les comarques de Girona aquest 2018 i el segon en menys de 24 hores de diferència. Ahir al matí se'n va produir un altre a l'Eix Transversal (C-25) a Espinelves (més informació a la pàgina 17). De les cinc morts a les carreteres gironines, tres s'han produït a l'Alt Empordà, dos a la Jonquera i un primer a Llançà, on va morir una dona.