15 de febrer de 2018
15.02.2018

El MIC bat el rècord de participació amb Figueres com a nova seu

El torneig vol créixer fins als Estats Units i la Xina · La cultura catalana serà la protagonista de la inauguració

15.02.2018 | 13:22
Juanjo Rovira, Marta Felip i Jordi Masquef en la presentació del MIC a Figueres

La divuitena edició de la Mediterranean International Cup (MIC) que enguany estrenarà Figueres com a nova seu, comptarà amb la màxima participació registrada fins ara, 372 equips d'arreu del món i més de 6.000 participants provinents de 40 països dels 5 continents. La capital de l'Alt Empordà ha sigut l'escollida per rellevar Girona com a seu de la inauguració el proper 28 de març i les finals del mundialet de futbol base de la Costa Brava de l'1 d'abril. L'estadi de Vilatenim, amb 10,000 localitats, serà l'escenari principal de l'inici i la cloenda de la competició que enguany, en la seva divuitena edició, estrena seu.

Tant l'Ajuntament de Figueres com el director del MIC, Juanjo Rovira, han celebrat el trasllat del certamen esportiu a l'Alt Empordà, que enguany donarà més pes a la comarca. Vilamalla, l'Escala, Sant Pere Pescador i Bàscara s'afegeixen al llistat de municipis que acolliran partits d'una de les competicions «més importants a nivell formatiu».

«Tenim un deute amb una part de la província de Girona d'estirar el MIC cap al nord fins arribar a la Jonquera», ha reconegut Rovira. Però l'àmplia oferta hotelera i de camps de futbol han sigut un punt afegit per fer de Figueres la seu del torneig que suma projecció a la ciutat, tal com ha destacat l'alcaldessa Marta Felip.

El creixement d'equips ha vingut donat «perquè les coses s'han fet bé», segons Rovira, però també per la incorporació de dues noves categories: cadet i infantil de primer any. En dos anys, el MIC, segons Rovira, ha augmentat la participació en un 175% i s'està treballant per estendre la marca als Estats Units i la Xina.

També s'han fet públics alguns detalls de l'acte inaugural, que enguany traslladarà el protagonisme a la cultura catalana amb la participació dels Castellers de Figueres el grup de percussió TramuntaKada, entre d'altres, per donar a conèixer les tradicions i convertir-ho «en una festa cívica i no només esportiva», ha destacat el regidor d'Esports de Figueres, Jordi Masquef.

Les dues últimes edicions, Montilivi havia acollit la inauguració i les finals, però l'ascens del Girona a Primera feia inviable mantenir els dos esdeveniments al camp gironí. Ja el 2017 es va arribar a xifres rècord tant pel que fa a clubs i països participants. L'any passat van ser 284 equips i enguany Rovira assegura que es creixerà fins a 372 clubs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit