L'Audiència de Girona jutjarà demà dimecres un intern de la presó del Puig de les Basses de Figueres acusat de traficar amb drogues. El ministeri fiscal el considera culpable d'un delicte contra la salut pública en la modalitat de substàncies que ocasionen un greu perjudici dins del centre penitenciari. Per aquest motiu, l'acusació pública li demana 7 anys de presó i una multa de 21 euros (que suposa el quàdruple del valor de la droga comissada).

Els fets s'haurien produït el març de l'any 2017, quan arran de les sospites que l'intern pogués tenir drogues, se li va realitzar un escorcoll corporal amb nu integral. A partir de l'escorcoll els agents li van trobar dues cigarretes manipulades de 3,2 grams i un mòbil amagat a dins dels calçotets.

Arran de la descoberta també es va procedir a inspeccionar la cel·la que ocupava, tot sol des de feia aproximadament un any. Allà es van trobar dos embolcalls d'heroïna que estaven amagats a dins del cinturó del barnús de la dutxa, col·locats entre els dos plecs de roba. En un hi havia 1,98 grams i en l'altre 1,39 grams més. Aquestes substàncies estaven valorades en una quantitat de 5,10 euros.

La fiscalia considera que el pres posseïa aquestes drogues amb la intenció de dedicar-se a vendre'n i obtenir doncs un benefici econòmic il·lícit a la partir de la quantitat que se li va comissar.