La regidora del PP a l'Ajuntament de Figueres, Maria Àngels Olmedo, va reafirmar ahir el compromís del partit adquirit el 2017 perquè els Pressupostos Generals de l'Estat del 2018 incloguin una partida per a la rehabilitació de la Casa Natal de Salvador Dalía Figueres.

«El nostre compromís segueix intacte i per tant, seguim treballant perquè els PGE siguin aprovats en el temps més breu possible i que en ells hi figuri la partida de 250.000 euros a través d'una subvenció a l'Ajuntament de Figueres.

En aquest sentit, Olmedo va recordar que la partida ja s'havia inclòs als pressupostos del 2017, que ja incloïen una partida de 250.000 euros per part del Ministeri de Cultura. "Les partides nominatives van directament lligades al projecte que l´Ajuntament presenti sobre les obres, i en aquest cas la documentació presentada per part del l´Ajuntament davant del Ministeri no s´adequava als requisits necessaris d´obligat compliment perquè se li pogués atorgar la subvenció", ha afegit.

Així mateix, Maria Àngels Olmedo ha explicat que "en un informe de l´arquitecte municipal s´assegurava que les obres no s´iniciarien fins al 2018, quan si una subvenció és del 2017, no pot ser donada per a un projecte que no s´executarà durant l´any en què ha estat concedida".

"I a l´Ajuntament se li va notificar que no complien els requisits però tot i així, no van rectificar per tal de poder continuar amb els tràmits i rebre la subvenció", ha lamentat remarcant que "si la subvenció que constava en els pressupostos del 2017 no es va fer efectiva és únicament per culpa del retard de l´Ajuntament en l´execució de les obres".

El grup del PDeCat va presentar una moció per tal d'instar al Govern central a incorporar la subvenció en els Pressupostos Generals de l'Estat. La portaveu del PP a Figueres ho titlla d'oportunista: «fer creure a la gent que el PP i el Govern d'Espanya no estan compromesos amb aquest projecte és un intent de manipular la realitat, va concloure.