22 de febrer de 2018
22.02.2018

Obres als ports de Roses i Port de la Selva per a potenciar la nàutica i la pesca

Al port rosinc els treballs acabaran el maig amb una inversió de 680.000 euros

22.02.2018 | 08:38
El port de Roses, en obres.

Ports de la Generalitat està executant les obres de millora del port pesquer de Roses amb l'objectiu de renovar les instal·lacions i impulsar el servei de pesca, la nàutica popular i els xàrters. L'actuació, que compta amb una inversió de 680.000 euros, es va iniciar a mitjans de gener amb els enderrocs del moll de ribera i el de les casetes dels pescadors.

La previsió és que aquesta setmana també s'enllesteixi la demolició del pantalà fix. Un cop s'acabin els enderrocs, les obres continuaran amb la reparació estructural de les tres infraestructures i la instal·lació de nous pantalans. També es renovarà el paviment i se substituiran els norais o punts d'amarratge per a les embarcacions. Responsables de Ports i de l'Ajuntament van visitar ahir les obres. 

Tot plegat servirà, segons el gerent de l'ens, Joan Pere Gómez, per «modernitzar» l'equipament, a banda de donar resposta a una reivindicació del sector. Mentre duren els treballs, s'han traslladat les embarcacions de tresmall i de teranyina a un altre punt de la dàrsena esportiva.

La previsió és que les obres acabin el proper mes de maig.

L'amarratge esportiu al Port de la Selva

D'altra banda, l'ens ha enllestit les obres d'adequació de l'espigó de sorres del port del Port de la Selva, per potenciar l'amarratge d'embarcacions recreatives i la integració de l'espai amb el passeig marítim. Els treballs han suposat una inversió de 122.000 euros.

Les obres han consistit a reforçar la part de l'escullera, pavimentar el terra i instal·lar un pantalà de fusta de punta a punta.

aquest tram des del 15 de maig fins al 30 de setembre s'hi amarraran una quarantena d'embarcacions. Entre el pantalà de fusta i el paviment de formigó, a més, s'ha col·locat una reixa que fa la funció de desguàs de l'aigua que arriba quan hi ha temporals.

L'alcalde del municipi, Josep Maria Cervera, ha agraït l'esforç «inversor» de Ports en els darrers anys per «posar al dia les infraestructures de forma respectuosa amb el medi ambient». Tot plegat, ha dit, «com un element dinamitzador de l'activitat nàutica i pesquera de la població».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit