L'Exèrcit espanyol tornarà a fer maniobres per poblacions gironines. El Ministeri de Defensa ha informat als ajuntaments de l'Armentera, Bàscara, Viladamat i Saus-Camallera-Llampaies que "realitzarà moviments a peu i en vehicle dins el terme municipal de la seva localitat".

L'avís arriba per part del Coronel Comandant Militar de la Província de Girona, Javier Rodriguez de Labra, amb data 26 de febrer.

Els municipis afectats per les maniobres han començat a reaccionar a la convocatòria.

La CUP que governa a Viladamat ha anunciat que avui a les vuit del vespre davant l'Ajuntament hi haurà una concentració de rebuig a les maniobres "pels valors de la pau, contra la legitimació de la violència i exaltació militar, i contra les provocacions".

L'Exèrcit realitza cada setmana entrenaments de tir des de la base militar de Sant Climent Sescebes de les quals informen els ajuntaments des dels canals municipals. Però responables de la base ja van afirmar l'any passat, arran de la polèmica per anteriors maniobres, que el programa d'instrucció i ensinistrament obliga a vegades a sortir dels equipaments militars.

S'han vist sorpresos per maniobres militars els veïns de diverses poblacions en els darrers mesos com Sant Climent, Serinyà o Llers, algunes amb dates molt properes a l'11 de setembre.

A més, Girona i Celrà van protestar a principi de l'any passat per la presència de militars a les Gavarres.