El temporal de llevant està causant danys a diversos indrets del litoral de la Costa Brava. Algunes de les incidències més destacades s'han produït a l'Alt Empordà. Per exemprle, a l'Escala s'han aixecat lloses de formigó al front marítim recentment reformat i a Port de la Selva han restringit el pas a alguns tram del camí de ronda.

Al cap de Begur a les cinc de la matinada hi ha hagut una onada màxima de 8,75 metres d'altura, i a les vuit del matí se situava en 7,66 metres, segons dades de Ports de l'Estat.

El Servei Meteorològic de Catalunya alerta de perill alt per l'estat del mar a tot el litoral gironí -especialment a l'Alt i Baix Empordà- pel risc d'onades que poden superar els quatre metres. A més, hi ha una notable mar de fons de component est.

Al mateix temps, Protecció Civil ha activat aquest migdia també l´alerta del Pla Especial d´Emergències per Inundacions a Catalunya Inuncat per fort onatge davant algunes inundacions locals a la meitat nord del litoral i la previsió que el temporal de mar s'allargarà fins aquest divendres a la tarda tot i que a partir d'aquest vespre serà menys intens.

Davant el temporal de mar, Protecció Civil ha demanat extremar les precaucions al front marítim a causa del fort onatge i ha remarcat que es respectin els tancaments dels accessos al litoral que es facin amb caràcter preventiu per seguretat.

Durant la nit i primera hora del matí el temporal ha començat a deixar les primeres imatges de danys.

A l'Escala, a la Punta, un espai recentment reformat del litoral es podien veure parts dels blocs de formigó aixecats per la força de les onades entre la Platja i el Port d'en Perris.

En aquest vídeo també es mostra la força de l'onatge a Colera

A Llançà, l'onatge també s'ha colat als vials més propers a la zona costanera, com mostra aquest vídeo cedit pel CN Llançà.

A Portbou, la força del mar ha arrossegat els còdols de la platja fins al passeig. I a Cadaqués també està danyant part del passeig aixecant trossets del mur litoral, segons Ràdio Cap de Creus. L'accés al passeig i al port està restringit.

A Port de la Selva l'aigua del mar inunda part del passeig. La Policia Local, per precaució, ha tancat el pas a alguns trams del camí de ronda.

A aquest punt de la Costa Brava Nord el fort temporal deixa espectaculars imatges de la llevantada.

L'Estartit no ha estat exempt dels efectes de la llevantada.

A la Selva, a Blanes, el temporal també ha arribat amb força. La llevantada ha afectat de ple al Passeig Marítim. Les onades han començat de matinada i han engolit tota la zona de platja fins arribar a alguns vials propers. Per tal d'evitar més danys, tècnics municipals estan construint un mur de sorra que eviti que les onades segueixen arribant fins a la zona urbanitzada. Arran de la situació, s'ha tancat momentàniament l'aparcament subterrani. La Policia Local ha tallat alguns accessos arran de mar, com el de Sa Palomera, i ha canviat d'ubicació una parada d'autobús.

Des de Protecció Civil alerten dels riscos d'apropar-se al litoral