El PDeCAT de l'Escala, a l'oposició, acusa el govern socialista d'una mala supervisió de les obres de reforma del front marítim que va patir danys amb el temporal de dijous. L'equip de govern, per la seva banda, després d'una reunió amb l'empresa adjudicatària, reitera que els danys van ser causats per un mal anclatge de les peces de formigó despreses.

«Les deficiències que s'han detectat a l'obra no es poden imputar exclusivament a l'empresa adjudictària, ja que els tècnics de l'Ajuntament havien d'haver fet una funció intensa de supervisió del projecte», apunten des del partit.

A més, creuen que una vegada recepcionada l'obra, s'entén que des de l'Ajuntament es dona per bona «cosa que fa pensar que hi ha hagut negligència en la direcció i supervisió».

Des del PDeCAT creuen que s'han de reclamar responsabilitats al director de l'obra i al constructor.

El mateix dia del temporal es va visitar la Punta i l'arquitecte director de l'obra va certificar que les peces malmeses no estaven subjectades tal com estava marcat en el projecte i es va informar que ja hi havia hagut un avís previ. Ahir al matí es va produir una reunió entre l'adjudictària i els tècnics municipals on hauria quedat clar de nou, segons el govern, que la responsable ha estat l'empresa a qui reclamen que reposin els danys.

El PDeCAT insisteix que també hi ha responsabilitats per part del govern. «S'ha d'assumir responsabilitat política en un cas de negligència com el present». Creuen que l'equip de govern destacarà per «la nefasta gestió de les grans obres de la legislatura com la de la Creu amb una sanció de Costes; avinguda Montgó amb problemes per disposar d'una zona d'aparcament o la reforma del front marítim «que no ha aguantat ni el primer hivern».

El temporal va aixecar peces de formigó a la part superior de la barana de la Punta i també va arrossegar la part superior de bancs, també de formigó.

Els danys es consideren que per part del govern que són poc importants i es fa únicament responsable a l'empresa que ha executat els treballs.