En les últimes tres setmanes ja són cinc els casos de camions que transportaven immigrants amagats. Lúltim es va produir la nit del dimarts a dimecres, quan els Mossos d'Esquadra van trobar cinc estrangers que anaven a peu per l'autopista AP-7 en sentit França després que el conductor els fes baixar del remolc.

Els agent els van trobar després que ACESA alertés que caminaven a peu per la carretera. De fet, la concessionària va explicar en una trucada al telèfon d'emergències 112 pels volts de les nou de la nit que havien vist els homes caminant per l'autopista.

Es tracta de tres immigrants de Guinea i dos del Sudan que haurien entrat al remolc del camió a Ventimiglia, a la frontera francoitaliana, segons assenyalen fonts policials.

El destí dels estrangers no era Espanya, sinó França. Un d'ells hauria rebut un missatge al telèfon mòbil que estarien arribant a Espanya i que, per tant, s'allunyaven del seu destí van començar a picar la porta de la càrrega, relaten fonts policials.

Hauria sigut aleshores quan el conductor va adonar-se que transportava els cinc immigrants.

El camioner aleshores els va fer baixar en una àrea de servei propera a la Jonquera. De moment no es té coneixement de la identitat del camioner ni de com era el tràiler amb el qual havien viatjat els homes, només es coneix que seria un vehicle de color blanc.

Se'n va fer càrrec la Policia Nacional (que és el cos competent en matèria d'estrangeria). Tal com marca el conveni entre Espanya i França, van ser retornats cap al país gal.

Amb aquests, ja són cinc els camions que han aparegut amb immigrants a dins aquest mes a la província de Girona. En total, s'han interceptat 39 persones viatjant-hi.

L'últim cas va ser a la Jonquera, i en aquest cas, el xofer d'un camió va trobar set immigrants en un camió quan acabava d'aparcar. El conductor es va aturar en una benzinera en sentir sorolls.

S'apunta que tots aconsegueixen entrar en remolcs a Ventimiglia, gràcies a l'ajut d'algú, i sense que els conductors se n'adonin. I després els camioners ho descobreixen un cop són a Espanya, sense tenir coneixement de la seva presència.