06 de març de 2018
06.03.2018

Descobreixen 3.406 plantes de marihuana en una gran nau de Figueres

Els Mossos detenen un home que en preguntar-li què hi feia allà els va dir que hi guardava bicicletes i eines

07.03.2018 | 07:10
Les plantes de marihuana localitzades a Figueres

Els Mossos d'Esquadra han descobert 3.406 plantes de marihuana ocultades en una gran nau de Figueres.

Els agents han detingut una persona com a responsable de la plantació.

L'arrestat és un un home de 38 anys, de nacionalitat espanyola i veí del Far d'Empordà, com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública.

La detenció ha anat a càrrec de la comissaria de Figueres, quan aquest diumenge una patrulla d'agents de paisà, que feia tasques de seguretat ciutadana va veure com un home manipulava la porta d'un local al carrer Progrés.

Els agents el van identificar i li van preguntar per què volia obrir aquell local que semblava tancat des de feia temps. El senyor els va respondre, força nerviós i de manera incongruent, que hi guardava bicicletes i eines.

Davant les sospites que l'home podria estar amagant alguna cosa, els Mossos van procedir a comprovar l'interior del local. A la planta baixa hi van trobar sacs de terra i els muntatges d'aparells elèctrics i conductes d'aire.

Al pati i en estances tancades

Aquesta nau, que compta amb 3.000 metres quadrats, també tenia una planta superior i un pati exterior, tot ple de plantes de marihuana i material pel seu cultiu.

Diverses estances, que estaven tancades amb pany, ocultaven multitud de plantes i els estris necessaris per fer-les créixer. Concretament, els agents van comptabilitzar 3.406 plantes, d'uns 60 centímetres d'alçada i en avançat estat de floració.


També es van localitzar 259 focus, 46 ventiladors, 10 filtres extractors, 267 transformadors, 6 aparells d'aire condicionat i 21 filtres, així com multitud de sacs de terra de 50 litres.

El detingut passarà properament a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook