El Servei de Laboratori de l'hospital de Figueres ha aconseguit la recertificació del seu sistema de qualitat d'acord amb els requisits de la nova versió de la norma ISO 9001:2015.

L'estàndard internacional ha reconegut tots els serveis que desenvolupa el laboratori d'anàlisis clíniques en les especialitats de Bioquímica, Immunologia, Microbiologia i Hematologia, així com la realització d'extraccions i el dipòsit d'Hemocomponents.

La certificació ha estat un procés liderat per la cap de Servei de Laboratori, Carme Mora, i el coordinador de qualitat, José Tomás Leganés. També ha comptat amb la implicació de tots els professionals de l'equip per desenvolupar-lo i aplicar-lo.

L'objectiu final de la ISO 9001:2015 és la millora de la satisfacció de l'usuari, per això, el laboratori realitzarà activitats d'avaluació, com enquestes i altres mètodes per vetllar per la màxima eficiència dels seus serveis.

El laboratori Clínic és una eina d'ajuda al diagnòstic, pronòstic i tractament de les malalties. L'any passat es varen processar 885.000 anàlisis procedents de l'Hospital el CSS Bernat Jaume i l'ABS de l'Escala, entre d'altres. Hi treballen una vintena de professionals entre metges, tècnics de laboratori i administratius i compta amb la tecnologia adequada per proporcionar uns resultats precisos.