Adif ha licitat les obres de millora de l´accessibilitat de l´estació de Portbou amb un pressupost de 3,6 milions d´euros. El projecte preveu la instal·lació de quatre ascensors, tres dels quals se situaran a les andanes per connectar amb el pas inferior existent i un quart permetrà comunicar l´equipament amb la zona urbana del municipi. També s´elevarà el nivell de les andanes.

Les tres que donen servei als combois d´ample de via convencional s´aixecaran fins a una alçada de 68 centímetres i en un tram de 200 metres amb l´objectiu de garantir un accés més segur i còmode per als usuaris.

Pel que fa a la que serveix per als trens d´ample internacional, l´andana s´elevarà fins a uns alçada de 55 centímetres per sobre de la cota del carril en un tram de 200 metres.

D´altra banda, als extrems de les andanes es col·locarà un nou paviment de formigó i bandes d´identificació per a les persones amb discapacitat visual. A més, es farà l´estesa de la canalització a cada andana per a futures instal·lacions, es connectarà el túnel d´accés a l´estació amb el pas inferior i es millorarà la il·luminació.