Els especialistes en desactivació d'explosius dels Mossos d'Esquadra han neutralitzat un artefacte de la Guerra Civil espanyola localitzat a Pont de Molins.

El cas és curiós perquè es va localitzar quan construïen una piscina en una masia del poble.

En concret, els agents de de la Unitat Tedax - NRBQ (Àrea de Desactivació d'Artefactes Explosius) de Girona, van rebre l'alerta ahir el matí que els operaris d'una obra havien localitzat un artefacte prop d'una masia de la població de Pont de Molins mentre feien obres.

Quan els agents van arribar al lloc dels fets, a la Nacional II, al punt quilomètric 761,2 en terme municipal de Pont de Molins, es van trobar amb un projectil situat al forat d'una piscina en construcció, concretament al capdamunt d'un munt de terra, un talús.

Van assegurar l'artefacte i van poder comprovar que es tractava d'un projectil d'artilleria de 127 mm, presumptament originari de la guerra civil espanyola.

Un cop els agents el van col·locar amb seguretat, el van traslladar per la seva propera destrucció.

Aquesta no és la primera vegada que es troben artefactes explosius en aquesta comarca però sovint es localitzen en zones boscoses o més aïllades. També se n'han desactivat en platges o fins i tot al mar, aquí sovint es tracta de bombes de morter que estan enfonsades de fa anys i s'apunta que són de la Guerra Mundial.