L'associació Sol Gat l'Escala Empúries denuncia que un gat d'una de les colònies que gestionen de Montgó ha mort aquesta setmana a conseqüència de les lesions causades per un tret de balí. A més, han tingut coneixement per veïns de la zona entre Riells de Dalt i Montgó que s'han vist dos joves disparant amb una escopeta de balins als animals des del cotxe.

La presidenta de Sol Gat, Rosa Solés, ha explicat que una de les persones que ajuda en la gestió de les colònies a Riells de Dalt es va trobar l'animal dimarts al vespre en una vorera. "Es va pensar que havia patit l'atac d'un gos", diu Solés.

L'animal va ser portat a un veterinari. Allà les radiografies van evidenciar que l'havien disparat amb una escopeta de balins. L'animal que estava molt mal ferit va perdre un ull però poc després va morir.

Des de Sol Gat van difondre la informació a través de les xarxes socials.

Arran d'això veïns dels sectors on hi ha colònies els van informar "havien vist dos nois donant trets a gats". Anaven en un vehicle marca Hyundai blanc disparant des del cotxe als gats.

Amb aquesta informació avui s'adreçaran als Mossos d'Esquadra per a presentar una denuncia i demanen col·laboració ciutadana per enxampar els responsables.

En els darrers mesos, tot i que no saben el motiu perquè no han trobat els animals, els han desaparegut diversos gats.

A Blanes, el mes passat, diversos gats van ser víctimes de trets de balins.