Depressiu i alcohòlic. Així es va presentar l'acusat d'haver tirotejat un bar d'Empuriabrava el febrer de l'any passat davant la negativa dels cambrers de voler-li servir més beguda. L'home va ser jutjat ahir a l'Audiència de Girona acusat d'haver comès dos delictes d'homicidi en grau de temptativa i un de tinença il·lícita d'armes.

L'encausat -un home francès que feia vint anys que vivia a la localitat alt-empordanesa- va reconèixer durant la seva declaració que tenia un problema amb l'alcohol i que en consumia de forma habitual. També va afegir que estava en tractament per depressió i que, sovint, ho barrejava juntament amb la medicació.

Durant el dia dels fets, l'acusat va explicar que havia començat a veure al migdia, primer una ampolla de vi, i després diverses cerveses. Va acudir entre la 1 i les 2 de la nit al local, on li van dir que «estava borratxo» i el van fer fora.

«Vaig tornar a casa meva, vaig prendre una copa de rom i vaig dirigir-me al local enfadat. Jo no volia matar ningú, només anava amb la intenció de fer destrosses a l'establiment i espantar-los», va declarar, reconeixent que havia disparat uns quants trets contra els vidres. Preguntat per la pistola, l'acusat va explicar que l'havia adquirit fa molts anys al mercat negre d'Espanya i que mai l'havia intentat legalitzar.

«Vaig tenir molta por»

Durant la vista també van declarar la cambrera i el cambrer que en el moment dels fets es trobaven a l'establiment. Els dos estaven acabant de tancar el local quan va aparèixer l'acusat «molt begut». La dona va explicar que no li van servir beguda i que al cap de vint minuts va tornar amb una pistola i va estar disparant als vidres. «Jo no vaig patir lesions, però vaig tenir molta por». Durant la tarda el processat ja havia acudit al bar però en companyia de la seva filla. En el cas de l'altre treballador, aquest sí que va reconèixer haver patit lesions durant els fets. Una de les bales li va tocar a la mà i a dia d'avui encara l'impedeix moure els dits com feia abans.

Un altre dels testimonis citats va ser l'antic encarregat de l'acusat, el qual va afirmar que l'home tenia problemes amb l'alcohol i que en el seu moment l'havia fet fora de la feina perquè els arribava molts dies begut.

Un delicte de lesions

Després de la declaració dels actors implicats, la fiscal va modificar la pena per acabar acusant l'home d'un delicte de lesions amb armes perilloses amb un atenuant d'alcoholèmia. Per aquest motiu li demana 1 any de presó i la prohibició d'acostar-se als cambrers del bar i al local a menys de 200 metres durant un període de dos anys. També acusa el processat d'un delicte de tinença il·lícita d'armes pel qual li demana 2 anys de presó. En concepte de responsabilitat civil es demana que indemnitzi amb 9.500 euros el treballador que va resultar ferit i que en pagui 239 euros pels danys que va sofrir l'establiment.