L'Arxiu Comarcal de l'Alt Empordà (ACAE) ha finalitzat les tasques de digitalització, preparació i indexació de tots els llibres d'actes municipals del Port de la Selva, des del 1829 fins al 1961.

La director de l'ACAE, Erika Serna, explica que en aquest nou fons digitalitzat «s'apleguen els acords presos per l'Ajuntament des del primer, datat el 21 de gener del 1829». En aquesta data a «Santa Cruz del Puerto», quan Joan Benejam era alcalde, es va aprovar la construcció «d'un nou cementiri, fins al 12 d'abril del 1961, on, després de l'aprovació de despeses contretes les últimes setmanes, passen a demanar l'execució de l'arranjament del camí veïnal de la Vall de Santa Creu a la carretera de Llançà al Port de la Selva».

A la mateixa sessió també es demanava la conservació del camí de la Vall a la platja, molt concorreguda per estiuejants a l'estiu. És també el moment en què César Morell Espigulé pren possessió de la plaça de secretari, en substitució del secretari interí fins aquell moment, Ernest Musquera Sais.

Serna recorda que el 2010 la Generalitat va signar un conveni amb la Societat Genealògica d'Utah, una associació nord-americana vinculada a l'església dels mormons. L'objectiu era digitalitzar nombrosos documents, amb motivació religiosa i finalitat només genealògica per ajudar totes les persones vinculades a aquesta religió a elaborar arbres genealògics i en la creació d'un arxiu genealògic mundial.