14 de març de 2018
14.03.2018

Troben un miler de paquets de tabac de contraban en un bus a la Jonquera

La Guàrdia Civil va localitzar el carregament, valorat en més de 4.800 euros, en un autocar que anava a Marsella

14.03.2018 | 07:05
El tabac descobert en l´autobús.

Troballa inusual a la frontera que uneix Girona amb França. La Guàrdia Civil ha localitzat un miler de paquets de tabac de contraban en un autobús a la Jonquera. Aquest tipus de troballa normalment la policia sol fer-la a la frontera amb Puigcerdà.

Els fets es remunten a dissabte pels volts de les tres de la matinada, quan agents de la Guàrdia Civil de la Secció Fiscal dela Jonquera durant un control fiscal van escorcollar un autocar de línia regular que cobria la ruta entre Barcelona i Marsella. Els agents van sospitar de dues maletes però en demanar de qui eren no van localitzar-ne el propietari i, a més, el conductor del bus va explicar que no sabia qui les havia facturat.

Davant de les sospites, els agents van procedir a l'obertura, hi van trobar 988 paquets de tabac de la marca Marlboro i 20 paquets de tabac de la marca Marlboro Gold. Tots ells sense els precintes fiscals. El valor del tabac comissat ascendeix a 4.850 euros. Per tot això, els agents van aixecar una acta per Infracció a la Llei de Contraban. I el tabac va quedar a disposició del Cap del la Dependència Provincial de Duanes i Impostos Especials de la Jonquera.

L'endemà, pels volts de dos quarts de dotze de la nit, agents de la mateixa unitat van comissar 18,5 quilos de marihuana. Aquesta droga estava oculta en quatre bosses de plàstic dins del maleter. El conductor es dirigia cap a França quan el van detenir després d'escorcollar el cotxe per un presumpte delicte contra la salut pública. L'arrestat és un home de nacionalitat francesa de 39 anys.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema