Els cellers de la DO Empordà han començat aquest mes a embotellar els seus vins amb taps elaborats amb suro de les seves finques o d'explotacions properes. Així es materialitza el projecte que ja va començar l'any 2016 i que compta amb la participació d'una vintena de cellers de la cinquantena que conformen la denominació d'origen.

La iniciativa, impulsada pel consell regulador i l'Institut Català del Suro, pretén «donar un valor afegit als vins de la zona i afavorir la gestió dels boscos», tal com va explicar el president de la DO, Xavier Albertí. La marca «Taps de finca» té com objectiu posar en valor el suro autòcton i contribuir a la seva recuperació. Aquest any s'embotellaran 100.000 ampolles de vins d'alta gamma amb aquests taps. Només les comarques gironines concentren el 80% de les hectàrees de sureda de Catalunya

El director de l'Institut Català del Suro, Albert Hereu, ha destacat que només s'explota la meitat de les alzines sureres de Catalunya, però ha admès que tampoc es podria cobrir tota la demanda del país.

Hereu ha insistit en el tret distintiu del producte que utilitzi aquests taps de proximitat.