17 de març de 2018
17.03.2018

Fa caure i fereix un home en cadira de rodes per robar-li

El jutge ha enviat a presó el jove que escollia com a víctimes gent gran o amb mobilitat reduïda. Els Mossos detenen el lladre, a qui acusen de fer cinc estrebades de febrer a març

19.03.2018 | 07:07

Els Mossos d'Esquadra han detingut un lladre a Figueres per cometre cinc estrebades. En tots els casos les víctimes eren persones vulnerables amb mobilitat reduïda o d'edat avançada. El detingut ja ha ingressat a presó.

Es tracta d'un veí de la població, de 22 anys i de nacionalitat equatoriana. Els Mossos l'acusen de ser el presumpte autor de cinc delictes de robatori amb violència.

La detenció és resultat d'una investigació oberta pels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Figueres que va començar a mitjans del mes de febrer després de produir-se diverses estrebades a la zona centre i est de la població alt-empordanesa.

En tots els casos les víctimes eren persones vulnerables, amb mobilitat reduïda o d'edat avançada, i sempre es produïen durant la tarda-vespre. A més, la majoria dels efectes personals de les víctimes es trobaven llençats passades les vies del tren, concretament a la zona de la depuradora de Figueres. Amb aquests elements, la Unitat d'Investigació de Figueres, amb la participació d'efectius de seguretat ciutadana, va iniciar un dispositiu específic per detenir in fraganti l'autor dels robatoris.

Aquest dimarts cap al voltant de les deu del vespre, es va produir un nova estrebada al carrer Compositor Serra. En aquest cas, la víctima era un home amb discapacitat alta que anava amb cadira de rodes. El lladre li va estirar la motxilla i després el va empènyer fortament amb la intencionalitat de fer-lo caure a terra. A conseqüència de la caiguda, la víctima va patir ferides de diversa consideració en una mà i un braç.

L'operatiu policial va permetre localitzar i detenir, deu minuts més tard, l'autor del robatori. En el moment de la detenció se li van intervenir els objectes que acabava de robar. A més, al detingut se l'acusa de quatre estrebades més comeses entre els mesos de febrer i març a la ciutat de Figueres.

El detingut, que té antecedents, va passar ahir a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que en va decretar el seu ingrés a presó.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook