L'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes ha organitzat aquest matí l'homenatge al Mosso d'Esquadra, Santos Santamaría, que va morir en l'atemptat d'ETA el 17 de març de 2001, a Roses. L'acte ha començat a les onze amb una missa a la Parròquia de Santa Maria de Roses i una hora més tard s'ha celebrat una ofrena floral al lloc on es va produir l'atemptat, a l'encreuament de l'avinguda de la Platja i l'avinguda Gola de l'Estany, a Santa Margarida.

Hi han assistit familiars i amics de Santos Santamaria, però també alts càrrecs de tots els cossos policials i militar, l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, regidors, diputats, el president de l'Associació de Vítctimes del terrorisme i el subdelegat del govern espanyol a Girona, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, qui ha actuat en representació també del govern català en aplicació de l'article 155.

Sánchez-Bustamante ha reivindicat la memòria de les víctimes del terrorisme i ha destacat que "el treball de totes les Forces i Cossos de Seguretat de l´Estat, de forma conjunta i en col·laboració, és el millor exemple de compromís amb les persones".

L'acte s'ha tancat amb una ofrena floral al monòlit on va esclatar el cotxe bomba.