22 de març de 2018
22.03.2018

Dos anys i mig de presó per ruixar un home amb gasolina i intentar cremar-lo

22.03.2018 | 07:14

L'Audiència de Girona ha condemnat a 2 anys i mig de presó l'acusat de ruixar un home amb gasolina i intentar calar-li foc a Empuriabrava el 12 de setembre del 2016. El condemnen com a autor d'un delicte d'intent d'homicidi i, també d'un delicte lleu de lesions per colpejar una dona. Per aquest segon delicte haurà de pagar una multa de 240 euros. Segons recull la sentència, cap a les quatre de la tarda l'acusat, Jean Claude Gabbi, va anar a les oficines d'una companyia asseguradora per reclamar el cobrament d'uns diners per un sinistre d'un vaixell. Duia 1,5 litres de gasolina dins una ampolla de plàstic i la va buidar sobre el gerent de l'oficina. En aquest moment, la víctima va aconseguir fer-lo fora a empentes i això va impedir que encengués la benzina. «L'acusat ja es trobava fora de la sucursal i no va poder accionar l'encenedor que duia a la mà», argumenta la sentència. L'Audiència li aprecia una atenuant de reparació del dany perquè ha consignat 10.000 euros per pagar la indemnització, finalment fixada en 5.000. Descarta però, que Gabbi patís un trastorn mental.


«Personalitat impulsiva»

El tribunal considera que el dictamen psiquiàtric només indica que té una personalitat impulsiva «caracteritzada per l'acció abans que la reacció» però que això no vol dir que tingués les facultats disminuïdes o anul·lades.

A més, la sentència també recull que, durant la seva declaració, l'acusat no va fer referència al fet que patís «estrès, malestar, obnubilació o cap altra sensació que el portés a una actuació forçada». La sentència no és ferma i es pot recórrer.

Segons la sentència, quan el gerent el va veure arribar, el va anar a trobar i van «forcejar» per intentar impedir que entrés. En aquest moment, el processat va abocar la gasolina sobre la víctima. «Tenia la intenció d'acabar amb la seva vida cremant-lo viu», destaca el tribunal. Gabbi, però, no va poder culminar l'acció.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook