La Passió de Sant Climent Sescebes ha arrancat la Setmana Santa amb la primera representació diumenge a l'espai de l'Horta d'en Cusí. Després de 41 anys d'història enguany estrena una junta renovada i algunes novetats. Un dels canvis és en el preu de les entrades amb descomptes per atraure més públic. Ahir es va fer amb el sistema de "taquilla inversa". Els assistents en comptes de pagar entrada feien una aportació voluntària.

Les representacions es repetiran el divendres 30 de març i el diumenge 1 d'abril amb preus populars.

Una nova junta, presidida per Ivan Morilla, treballa des de fa quasi un any per rellançar l'espectacle i captar el públic que viu i visita l'Empordà els dies de la Setmana Santa, i també el de la resta de Catalunya. La junta valora amb satisfacció que entre els seus membres hi hagi persones des dels 20 als 80 anys, pel que significa no només per l'experiència aportada, sinó també per la imprescindible continuïtat de futur.

En aquesta línia de treball, l'edició d'enguany comptarà amb un nou director professional, l'empordanès Ernest Ollero que s'ha posat al davant d'un grup de més de 80 persones.

El nou director ha aportat el seu coneixement escènic a un elenc per al qual s'han recuperat antics intèrprets que per diversos motius no havien figurat en les darreres edicions. Aquest pas dut a terme per la nova junta, ha vingut a enfortir el repartiment dels personatges que un text com el de la Passió requereix.

El guió que es representa a Sant Climent Sescebes parteix dels textos evangèlics però procura, sense fugir del rigor històric, donar una visió més propera a l'espectador actual, amb un llenguatge i unes situacions més planers.

Com cada any, s´ha modificat aquest guió, treien algunes escenes i posant-ne de noves de la primera part de l´obra, que correspon a la vida pública de Jesús, per adaptar-les al repartiment disponible o augmentar-ne l´espectacularitat. I en aquest apartat és on més ha treballat l'Ernest Ollero, el nou director, per procurar la interacció de tots els personatges per igual en cada escena, sigui els protagonistes principals o els que donen vida al poble.