El Festival Còmic de Figueres va inaugurar aquest dijous la seva onzena edició amb l'actuació dels suïssos Starbugs Comedy, que van estrenar en exclusiva a Catalunya l'espectacle Crash Boom Bang, i la presentació del llibre Pepe i jo, de Joan Lluís Bozzo, amic íntim de l'humorista Pepe Rubianes.

Fins al dilluns 2 d'abril tothom que sigui a Figueres podrà gaudir de més d'una quinzena de propostes -gratuïtes i de pagament- de la mà dels millors còmics de l'escena nacional i internacional.

Ahir es van poder veure les actuacions del clown portuguès Godot a l'Espai Citroën de la plaça Catalunya amb l'espectacle Lullaby, una proposta de clown i teatre físic amb una intensa interacció entre l'artista i els espectadors que va sacsejar el públic infantil i familiar que hi va assistir.

D'altra banda, la improvisació es va convertir en la protagonista de l'Auditori Caputxins, que va acollir l'espectacle Imprólogo de José Malaguillla, qui va ser capaç de construir les més divertides històries a partir dels suggeriments dels espectadors i en què el públic va tenir l'última paraula.

Les acrobàcies humorístiques d'Starbugs Comedy van donar el tret de sortida a cinc dies carregats de bon humor a Figueres.

Acrobàcies i dansa urbana

Els suïssos Fabian Berger, Martin Burtscher i Wassilis Reigel, membres de la companyia, van trepitjar per primera vegada els escenaris del nostre país per presentar el seu primer gran espectacle Crash Boom Bang, un xou explosiu, enèrgic i actual que sense pràcticament utilitzar paraules aconsegueix posar en marxa tots els músculs riallers del públic.

L'espectacle combina les acrobàcies i la dansa urbana amb el teatre gestual que, perfectament combinats amb temes musicals coneguts arreu del món, fan que esdevingui un totum revolutum capaç de fer riure tothom.

Una escombra, un micròfon o una palanca són suficients per aconseguir que aquests artistes internacionals creïn els gags més enginyosos i divertits. L'espectacle que va donar el tret de sortida divendres al Festival Còmic també es va programar ahir en la seva segona funció a la ciutat a la sala La Cate.

El primer acte del Festival va ser la presentació del llibre Pepe i jo, escrit pel director de Dagoll Dagom Joan Lluís Bozzo. En ell relata la seva estreta relació amb el gran referent de l'humor a casa nostra, Pepe Rubianes. L'acte va omplir l'entrada de la Biblioteca de Figueres amb prop d'un centenar de persones que s'hi van acostar per escoltar les vivències que ambdós van compartir.

Pepe i jo, a través de capítols curts, va desglossant el vincle que els va unir. Moments de complicitat, amb episodis divertits però també trisos. El llibre és un tribut a l'amistat, «una de les formes d'amor més nobles».