Un 83% dels joves que han participat en el primer any del programa Integrals a l'Escala ha trobat feina o ha reprès els estudis. L'Ajuntament s'ha compromés a mantenir el servei, a l'espera de rebre una nova subvenció.

Aquest mes es donava per tancada aquesta primera edició. Vistos els bons resultats obtinguts, l'Ajuntament de l'Escala ha informat que ha decidit que mentre no es concreta una nova convocatòria oficial per part de la Generalitat, l'àrea de Joventut mantindrà obert el servei, a través d'un tècnic de la Fundació Gentis, que és qui ha gestionat el programa fins ara.

El programa Integrals es va posar en marxa amb l'objectiu d'orientar i donar suport als joves d'entre 16 i 29 anys que estaven inscrits al SOC i a Garantia Juvenil a trobar una feina o a reprendre els estudis.

Dels 18 que han participat al programa, 15 han trobat feina o han tornat al sistema educatiu reglat. Concretament, 13 han trobat feina i 2 tornen a estudiar. Els altres tres joves continuen el procés de recerca de feina, segons ha explicat Teresa Gómez, responsable de programes Integrals de la Fundació Gentis.

A part de demanar subvenció de nou per a aquest programa, també està previst que aquest any es concorri a la convocatòria d'un programa Noves Oportunitats, també destinat a joves que no tenen feina i no estudien.

«És molt interessant que des de l'Espai Jove s'estigui fent una feina que va més enllà de les activitats lúdiques i festives i que dona també molta importància a la formació», ha remarcat el regidor de Joventut, Rafel López.