L'Ajuntament de Figuerestal com va avançar l'alcaldessa Marta Felip en el xat de Diari de Girona i el Setmanari Empordà. Serà el pàrquing lliure més gran de la capital i el que estarà més a prop del centre de Figueres.

El consistori llogarà el terreny de titularitat privada al carrer del Far (a tocar de l'avinguda Vilallonga i de la plaça de braus) per destinar-lo a estacionament dissuassiu. Abans de poder-ne fer ús, però, s'haurà d'arranjar. Amb un cost que l'Ajuntament quantifica en 70.000 euros, s'aplanarà i s'adequarà el terreny i també s'hi instal·larà enllumenat.

En total seran 330 places per a vehicles i l'Ajuntament defensa que es convertirà en l'aparcament lliure més gran de Figueres, a més de ser el més proper al centre de la ciutat. Es preveu que les obres comencin aquest any.

L'espai va ser durant anys el centre neuràlgic de la Fundació Esportiva Figueres. S'hi feien entrenaments però també s'hi disputaven partits de futbol des de la categoria d'alevins fins a juvenils i també els de l'Escola (benjamins i pre-benjamins).

El camp ha tingut diversos usos al llarg dels anys. El 1950 l'Ajuntament de Figueres va projectar la construcció d'un nou camp municipal després que finalitzés l'activitat al camp de les Monges. Van arribar a un acord amb l'asil Vilallonga, que n'era el propietari, per llogar lepai que a mitjans del segle passat era una horta destinada al conreu de verdures i hortalisses. El camp es va construir en 104 dies i tenia capacitat per 1950. La inauguració va coincidir amb les Fires de la Santa Creu del mateix 1950 amb el partit Figueres-Barcelona.

Segons recull la Unió Esportiva Figueres, l'última remodelació del camp va ser el 1996, quan es va crear la Fundació Esportiva Figueres. Es van construir dos vestuaris més, les oficines de la Fundació i es va habilitar l'espai darrera del Gol Nord per fer-hi el camp de l'Escola que van utilitzar fins el 2010.

Amb la inauguració el 1986 de l'estadi de Vilatenim, l'antic camp del Far va caure en el desús. Ara, adquirirà un altre ús, el d'aparcament.

Més aparcaments

El lloguerimpulsada per l'Ajuntament i que té com a finalitat deslliurar de vehicles el centre de Figueres.

Ja compten amb l'aparcament de Llançà, ara tot propietat municipal, també s'ha arranjat el del carrer migdia i el proper que s'incorporarà serà el de l'antiga presó del carrer Sant Pau. L'Ajuntament obrirà els jardins i l'aparcament de funcionaris del recinte per convertir-lo en un pàrquing dissuasiu i que tindrà 110 places.

A més, el consistori també preveu que, un cop construït el segon CAP a la Creu de la Mà, l'espai que ocupa el mòdul actual pugui ser utilitzat per aparcament.