L'Ajuntament de l'Escala ha tancat el 2017 amb un romanent de tresoreria positiu de 3.640.681 euros que ha permès rebaixar l'endeutament fins al 15%. El pagament a proveïdors se situa, una vegada aprovada la factura, a 8.18 dies.

«Amb aquest endeutament i aquest romanent de tresoreria gairebé podríem dir que estem en una situació d'endeutament zero», ha remarcat l'alcalde de l'Escala, Víctor Puga. Destaca que «això permet que un any més no hàgim de recórre a cap crèdit per a finançar les actuacions municipals i que tinguem un marge per a plantejar què fem els propers mesos amb aquest romanent de tresoreria, tenint en compte les limitacions que ens imposa la normativa vigent, que parla de reduir endeutament i fer inversions financerament sostenibles».

Més ingressos

L'Ajuntament valora que, entre els motius que han col·laborat a tenir aquests resultats positius, hi ha hagut la incorporació de part del romanent de tresoreria de l'any anterior i majors ingressos dels previstos en diversos conceptes. Així, s'ha més que doblat la recaptació prevista en concepte de plusvalues i d'impost d'obres i construccions.

Durant el 2017 també s'ha continuat millorant l'endeutament i el pagament a proveïdors. L'endeutament se situava el 2006 al 84,8% amb més de dotze milions d'euros en crèdits.