Roses ha començat a patir la presència de venedors ambulants il·legals que se situen a Santa Margarida. De moment són pocs i de forma putnual i quan es detecten s'envia la Policia Local perquè els dissuadeixi o els retiri la mercaderia.

El regidor de Seguretat, Juan Manuel Fernández Martínez, ho explicava al darrer ple municipal a preguntes de l'oposició. Els manters se situen al passeig davant d'un dels hotels de Santa Margarida. El regidor va confirmar que sí comencen a arribar i que de moment amb la plantilla de la Policia Local es resol. Mentre no arriba l'estiu i l'afluència massiva de manters, l'Ajuntament continua preparant les mesures per intentar reduir al mínim els venedors ambulants il·legals.

Doblar el reforç policial

Per a l'estiu vinent s'espera doblar el reforç policial per si aquest estiu no es pogués comptar amb la presència d'altres cossos policials com Mossos i Guàrdia Civil. Això permetria disposar de fins a dotze agents. També s'han fet gestions per plantejar la possibilitat de comptar amb seguretat privada, tal com es va explicar l'any passat.

D'altra banda, ja hi ha instal·lades diverses càmeres de seguretat en aquesta zona que permeten detectar amb més rapidesa si apareixen venedors ambulants il·legals sense tenir vigilància permanent al passeig.

Durant l'estiu, el nombre de manters se situa al voltant d'uns quatre-cents. Ni tan sols la presència de policia ha estat fins ara suficient per poder reduir-ne la presència. Els venedors fins i tot s'han enfrontat als agents que els fan marxar.