14 de abril de 2018
14.04.2018

La Generalitat acusa la concessionària de la marina d'impedir el canvi de gestió

El Departament de Territori i l'Ajuntament elaboren una auditoria tècnica per detectar deficiències en la conservació dels canals d'Empuriabrava

16.04.2018 | 07:09

El Departament de Territori assegura que la «recent postura» de la concessionària de la marina d'Empuriabrava, Ports Empuriabrava, ha fet «inviable» tancar els tràmits que havien de fer efectiu el canvi de gestió pel qual l'Ajuntament assumiria el manteniment, la neteja i la vigilància.

Segons Territori, hi havia un pricipi d'acord assolit entre les parts que establia que l'Ajuntament s'encarregaria de part de la conservació dels 24 quilòmetres de canals navegables de la marina, unes funcions que corresponen actualment a Port Empuriabrava.

En els últims anys, el Departament de Territori i Sostenibilitat i l'Ajuntament de Castelló d'Empúries i la concessionària han estat treballant conjuntament en la definició d'un marc comú d'actuació per articular un nou model de gestió de la marina d'Empuriabrava, que es basaria en l'adaptació del títol concessional atorgant la titular (Generalitat) a l'Ajuntament la competència de manteniment, vigilància i conservació dels canals i mantenint la resta de competències la concessionària actual Port Empuriabrava S.A.

Identificar possibles deficiències


D'altra banda, Generalitat i Ajuntament han «intensificat» el seguiment i control de la instal·lació i serveis de la marina d'Empuriabrava per garantir-ne un funcionament adequat de cara a la temporada d'estiu, període de més afluència d'usuaris.

En aquest sentit, una de les tasques que s'estan duent a terme és una auditoria tècnica per identificar possibles deficiències quant a l'estat de conservació i manteniment de la marina i requerir, si s'escau, la seva correcció a la concessionària de la instal·lació. Aquesta auditoria s'emmarca en el seguiment periòdic que la Generalitat efectua de les instal·lacions portuàries.

La marina d'Empuriabrava, construïda l'any 1973, se situa al nord de la desembocadura del riu Muga, compta amb un conjunt de canals navegables –una xarxa de 24 quilòmetres– que tenen accés a habitatges de tipologia diversa. La instal·lació es comunica amb el mar a través de la bocana situada al nord de la urbanització. La xarxa de canals, amb els corresponents ports interiors, té una capacitat de 4.592 embarcacions. És una instal·lació portuària de titularitat de la Generalitat i està gestionada per Port Empuriabrava mitjançant una concessió que té vigència fins al 2030.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema