Els pressupostos participatius de Castelló d'Empúries s'han decidit amb un total de 499 votants (5,53%) que s'han pronunciat sobre com invertir 125.000 euros del capítol d'inversions del Pressupost Municipal.

Després de tancar-se el període de votacions divendres 6 d'abril a la nit, la proposta d'«Adequar el parc del Trabuc fent-hi una zona de pícnic i un parc infantil» ha estat la que ha rebut més suport popular, amb un total de 162 vots. El cost estimat d'aquesta actuació és de 40.000 euros.

Mentrestant, l'impuls d'un tram de carril bici dins el terme municipal (127 vots); instal·lar un porxo a l'Escola El Bruel (110 vots); construir un skatepark a Empuriabrava (106 vots); i instal·lar una tirolina al passeig de les Oques (104 vots), han estat els quatre projectes restants més votats per la ciutadania entre el total de 20 actuacions que se sotmetien a votació.

Aquestes cinc actuacions són les que es desenvoluparan amb la partida del pressupost municipal que s'havia reservat pels resultats d'aquest procés participatiu i que ascendia a 125.000 euros.

Vint propostes finalistes

Del 19 de març al 6 d'abril, els veïns i veïnes majors de 16 anys i empadronats al municipi podien votar entre les 20 propostes finalistes. Durant el període de presentació, els veïns i veïnes van fer arribar més de 600 propostes al consistori de Castelló d'Empúries; i després de ser valorades i quntificades pels serveis tècnics de l'Ajuntament i ser seleccionades -posteriorment- durant el Fòrum de Priorització, d'aquestes se'n van sotmetre a votació un total de 20.

Per la seva banda, l'alcalde de Castelló d'Empúries, Salvi Güell, ha destacat la resposta «positiva» dels veïns i ha manifestat l'objectiu de l'equip de govern de consolidar els pressupostos participatius.