16 de abril de 2018
16.04.2018

Mor als 76 anys l'exalcalde de Figueres Eduard Puig Vayreda

Va presidir l´Institut d´Estudis Empordanesos i acabava de publicar la seva darrera obra

17.04.2018 | 07:14
Puig Vayreda va ser alcalde de Figueres entre 1981 i 1983

Eduard Puig Vayreda, alcalde de Figueres entre 1981 i 1983, ha mort als 76 anys. La notícia de la seva defunció ha omplert de consternació la seva ciutat natal i la comarca de l'Alt Empordà, on era una persona molt coneguda i apreciada. Puig Vayreda patia des de fa temps una malaltia cardíaca.

L´exalcalde de Figueres Joan Armangué ha assegurat a les xarxes socials que «ha mort un gran figuerenc. Un home culte i un ciutadà exemplar. Figueres i l'Empordà hem perdut un prohom compromès i constructor de ciutat i del nostre petit país. Descansa en pau, company, amic». L´actual alcaldessa, Marta Felip, ha escriut: «Impactada per la mort d´Eduard Puig Vayreda. Un gran figuerenc i un home culte com pocs. Figueres i l´Empordà el recordaran sempre»

Enòleg de formació i de professió, va dirigir l'Institut Català de la Vinya i el Vi. Va fundar i ser el primer president local de Joventuts Musicals. També va presidir l'Institut d'Estudis Empordanesos i va formar part de nombroses entitats culturals i socials, a més d'exercir la docència universitària. Prolífic escriptor i articulista, durant anys va publicar els seus escrits amb el pseudònim de Pere Carrer però mai es va amagar d'aquesta doble personalitat que li permetia entrar en el joc d'opinar des de diferents punts de vista. El seu darrer treball literari va ser El Jardí de Dionís, una enciclopèdia de coneixement vitivinícola que va presentar al febrer.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema